sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Mätsärit ja viralliset

Perjantaina olin tosiaan Salossa sitten Maxin, Säteen ja Pyryn kanssa ja extempore keksin torstai illalla että otanpa Aadankin mukaan. Mukaan sain auttamaan Jimin siskon Jannin. Matka meni hyvin, yhdessä vaiheessa tuli vettä kuin saavista kaatamalla mutta onneksi rauhoittui ja päivän mittaan ilmasta tuli todella hieno.
Äiti ja tytär © Anette Nurmi
Maxim meni oikein kivasti harjoitteluun nähden, hihnassa olokerrat voi laskea varmasti molempien käsien sormilla ja seisomisharjoittelua on tehty kerran maassa. Kaikki sujui oikein mallikkaasti, poika sai sinisen nauhan mutta käytös oli todella hyvää, häntä ei noussut taivaisiin mutta ei se ollut alaskaan liimautuneena. Säde pomputti takastaan enemmänkuin koskaan, sininen tuli mutta häntä nousi jo hieman enemmän ja muutenkin tyttö oli rokeampi. Pyry esiintyi hienosti ja oli oikein tärppinä kokoajan, punainen nauha. Kukaan ei sijoittunut mutta tyytyväisiä oltiin jokaiseen.
Mutta sitten Aada! Tyttö ekaa kertaa missään ikinä, harjoituskertoja ei todellakaan alla liikaa. Punainen nauha ja käytös varmasti kaikista mukana olleista paras, häntä oli ylhäällä kokoajan ja tytöllä tuntui olevan kivaa! Punaisten kehässä pääsimme 8parhaan joukkoon. Ja kun koiria alettiin  karsia olin jo ylpeydestä haljeta, mamman pieni niin hienosti ekoissa näyttelyissään. Mutta mitä vielä. Meidän pieni termiittilapsi keräsi potin itselleen, pentujen PUN4!!!!! Tuli filttiä, shamppoita ja pokaali ruusukkeineen kotiin viemisiksi! Tämä emäntä oli yhtä päivänpaistetta!! Ja Aada ei myöskään stressannut reissussa lainkaan, siellä se veteli kopissa sikeitä niinkuin kotona oltaisi oltu!
Hieno hieno Aatuli "palkintojen jaossa" © Anette Nurmi
Ihmeiden aika ei ole ohi, heräsin lauantai aamuna puoli neljä pirteänä. Unta yritin saada uudelleen mutta sitten iski paniikki, mitäjos en herääkkään sitten kelloon tunnin päästä. Niin on käynyt hävettävän monta kertaa. Minä siis en ole aamuihminen ja erittäin huono heräämäänkin vielä kaiken lisäksi. Noh, auto starttasi pihasta puoli kuusi ja aikataulu oli juuri oikea, hain Viktorian (ex. hevoseni nykyisen omistajan) kyytiin Lahdesta ja suuntasimme näyttelypaikalle. Oltiin hieman ajoissa mutta jonoa oli jo odottamassa rokotustarkastuksiin, kahdeksalta piti olla siis paikalla. Kun rokotukset oli tarkastettu suuntasimme samantien erääseen kojuun josta ostimme yhden näyttelyhihnan lisää.
Sämpylä ja ei enään niin maahan sidottu häntä. © Anette Nurmi
Maxim oli ensimmäisenä, koiria oli lk avoimissa uroksissa 10kpl. Tyydyttävä tuli, tuomari ei tykännyt äijästä yhtään ja kommentti oli jotakuinkin "ei laisinkaan rodulle tyypillinen, ei pitäisi näyttää lainkaan". Noh, ei voi mitään, tiukkaa linjaa piti lyhytkarvaisille muutenkin. Poika kuitenkin esiintyi oikein hienosti kokemukseensa nähden, alla ainoa harjoittelu tosiaan tuon Salon reissu ja nämä oli sisätiloissa joka siis aiheutti koissuille lisää paineita.

Säde pomputti tänään takastaan jonkun verran, vähemmän kuin eilen kuitenkin. Esiintyi ihan kohtalaisesti, häntä nousi kivasti ja. Noh, ei ole moitetta, hieman rohkeutta lisää niin hyvä tulee. Kommentit jotakuinkin "Tyypillinen chihu tyypiltään ja liikkeeltään, hieman kova ilme, alapurenta" Eli pomputtamisesta tuomari ei kuitenkaan maininnut. Hyvän sai Sämpyläinen.

Sara esiintyi hyvin niinkuin aina, tuomari tykkäsi ja arvostelu oikein kiva. Ei suurempia moitteita laisinkaan. Erinomainen mutta ei sijoitusta. Hieno pikku Sara, mamma oli taas ylpeä ja Sara tykkäilee kehässä olosta. Ainoa on että Sara on sen verran rutinoitunut että sitä kiinnostaa maailman muu meno myös, seistessä sen huomaa ja hyvin usein kun tuomari tulee tsekkaamaan kiinnostuuko koira hänestä meidän tyllerö katselee jonnekkin muualle maailmalle. Vinkkejä asian korjaamiseen jollain?

Tuisku yllätti, olemme nyt ihan solmussa että jättääkö sen kokonaan kehistä pois niinkuin ollaan suunniteltu vai ei. Tämä "rumilus" sai taas erittäin hyvän, arvostelu erittäin kiva, rokottiin ulkonevista silmistä joissa liikaa valkoista, tuomarin mukaan pilaa koiran ilmeen. Muuten arvostelu tosiaan todella mukavaa luettavaa! Ärsh, noh ehjkä se tuippeduippe nyt kuitenkin jää kehien ulkopuolelle ja katsoo joskus uudelleen että jos kuitenkin. Tuomarin tiukan linjan vuoksi olin varma siitä että Tuisku saa myös tyydyttävän, tai korkeintaan hyvän.

Pitkäkarvaisilla linja oli huomattavasti löyhempi mitä lyhytkarvaisilla. Joku sanoi luppakorvankin saaneen EHn. Taisi vasta avoimissa uroksissa tulla pk chihuille eka EH, vissiin juuri tälle luppakorvalle. Kaikki muut erinomaista! Pyryn kanssa hieman jännitin, sen häntä on aika kamalassa kunnossa vielä pentujen jäljiltä. Tuomari kuitenkin palkitsi typsyn Erinomaisella ja olipa se vielä ERI4nen. Arvostelu oikein kiva, kalloon saisi hieman lisää pyöreyttä tulla ja häntä typyllä on ujo.
Pyry liikkeessä Salossa © Anette Nurmi
Kokonaisuudessaan reissuun ollaan ihan tyytyväisiä, saimme suuntaa miten jatkaa, keihin panostaa ja keiden kanssa harkita. Koirat käyttäytyivät kivasti kaikki, chihuja oli todella paljon taas. Parin viikon päästä olisi sitten Tampereen reissu edessä, sinne mukaan sama klaani ilman Tuiskua.
Pyry Salossa 22.4.11 © Anette Nurmi
Aada Salossa © Anette Nurmi

2 kommenttia:

  1. Aww, ihania kuvia :D
    Pyry on kyllä niin makeen värinen.
    Ja onnittelut Aadan menestyksestä!

    VastaaPoista
  2. Pyrden väri on kyllä tosi kiva mutta se et se on mutatassujen kuningatar ei ookkaan nii kivaa tohon väriin ajatellen :D Kiitos!

    VastaaPoista