sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Paljon tapahtumaa takana

Viime päivityksestä on kulunut jo reipas kuukausi ja kuukausi on ollut täynnä vaikka ja mitä nyt kun jälkeenpäin ajattelee - päivitettävää siis olisi ollut kernaasti. Monesti olen meinannut asettaa sormet näppikselle mutta ei, en ole onnistunut saamaan järkevää tekstiä aikaan.
Kasteltu Aada
Näyttelyrintamalla on nyt pari viikkoa ollut rauhallista mutta takana on siis tampereen jälkeen Someron ryhmis, Aptus Helsingissä ja Helsingissä ryhmis. Ihmeempiä hurraahuutoja en voi mainostaa, Somerolla kukaan ei pärjännyt suuntaan taikka toiseen - parhaimmistommekin eli Sara ja Pyry jäivät EHlle.
Aptuksessa ystäväni Ninni esitti Säteen harjoitusmielessä, Hn taisi narttu napsaista. Maximin ja Saran näytin itse, Maxim sai Tampereen pöytäepisodista pysyvän kammon ja pöydällä ei esiintynyt sitten yhtään. Eniten minua järkytti kuitenkin Sara, kiva ja kompakti koira ei ollut lainkaan Unto Timosen mieleen ja myös pikku Sara sai tyydyttävän. Olin sen verran äimänkäkenä että tulos suorastaan huvitti minua. Sen verran kuitenkin totesin että minun naama ei tuomaria miellytä joten Ninni sai esittää myös Pyryn. Nartulle ERI ja sijoitus luokassaan olikohan 3 vai 4. Arvostelupaperit ovat jo kasvattajalla joten varmaksi en muista.
Pentupainia keväämmältä
Helsingin ryhmiksessä oli mukana Maximin sijaan Booris. Ninni esitti kaikki muut paitsi Saran, itselläni oli aikamoinen väsymys päällä ja tulevaisuutta ajatellen Ninnin on erittäin hyvä harjoitella näyttämishommia sillä hän tulee auttamaan minua näyttelyissä jatkossa paljonkin. Kaikki kiitos ja kumarrus hänelle siitä. Booris on saanut rohkeutta itselleen ja ulkonäyttelyt tuntuivat olevan pojan mieleen. Vielä jännitti hurjasti kyllä mutta eiköhän se siitä, tuloksena EH. Säde ei ollut Espanjalaisen tuomarin mieleen alapurennan takia, muuten arvostelu oli kuitenkin ihan hyvä, alapurenta kuitenkin johti valitettavaan tyydyttävään. Pyry tälläkertaa taas EHlla. Sara hienosti ERI2 luokassaan, SA vain jäi jälleen puuttumaan.
Nyt on Maximin ja Säteen näyttelyt takanapäin ainakin tällä haavaa, tulevissa näyttelyissä mukana kiertaa Sara, Pyry ja Booris ja pian on Aada ja Brendakin mukana remmissä. Myös Nami uskallettiin ilmoittaa Tuusulaan, Sara jää silloin kotio, tulee varmasti itselle hieman outo reissu.
Brenda ja Aada
Valmistujaisteni jälkeen maanantaina (30. pvä) lähdin koti Poria, hakemaan laumaan uutta jäsentä. Hankimme kasvattaja Pirjon kanssa yhteiseksi pitkäkarvaisen uroksen, minulle näyttelykoira ja toivottavasti myöhemmin jalostuskoiraksi josko vain saan kasvatustoiminnan joskus alkuun, Pirjolle tokikin jalostuskäyttöön. Tyytyväisiä ollaan pikkuäijään joka istui kirjavaan laumaan kuin nenä päähän, mutta pakko on sanoa että välillä on tämän emännän hermot tiukilla kun kolme riiviöikäistä kakaraa pistää menemään.
Pikku söpö Duudson
Hei, olen suloinen!
Lelun kanssa täysiä!
Vielä iso ja mullistava asia mitä tässä osoitteessa on sattunut on se että Pirjon lähtiessä ulkomaille näyttelyreissuun Susu tuli meille asustamaan täksi pidennetyksi viikonlopuksi. Laskettu olisi ollut vasta Pirjon paluuta seuraavana päivänä, mutta varuiksi pikkuneiti tuli hoivooni. Noh, saimme Jimin kanssa toimia kätilönä jo toisena yönä mitä Susu meillä vietti, minä tietenkin menossa seuraavana päivänä seitsämään töihin. Synnytys sujui todella hienosti, ensimmäinen pentu valitettavasti syntyi kuolleena mutta kolme muuta - hyvin pientä pentua syntyi onneksi elävänä. Synnytys oli hyvin nopea, kaikki neljä pentua reilussa tunnissa, narttu oli rauhallinen koko synnytyksen ajan. Valitettavasti tehohoidosta huolimatta menetimme kaksi pientä parin päivän kuluttua syntymästä, mutta onneksi viimeisenä syntynyt poika jäi henkiin ja kerää painoa hurjaa vauhtia. Nyt odotetaan juoksua Namille, sen jälkeen jossain vaiheessa Säde. Pyry pitää taukoa ihan vain turkkinsa vuoksi, se on vieläkin hieman hiekohkossa kunnossa vaikka pennuista on pian puoli vuotta.
Kaikki pennut vielä elossa, sitkein sissi keskällä
Olemme saaneet nauttia lämpimistä päivistä oikein olan takaa, koirat ovat olleet pihalla mahdollisuuksien mukaan, välillä kuumuus kuitenkin äityy liian kovaksi ja koissut ovat olleet pahimmat helteet sisällä. Kastelu on ollut kova sana ja sen avulla koissulit ovat nauttineet pihalla olosta hurjasti. Palaamisiin.
Kuumaa on riittänyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti