sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Reissussa käyty, suunnitelmia jne

Kajaanin reissu on onnellisesti takanapäin, isukin luona oli oikein mukavaa ja olisin sinne voinut jäädä pidemmäksi aikaa. Tuumattiin Jimin kanssa että kesällä viimeistään pitää päästä uudelleen! Paikka todella kaunis ja ihana, oli ihanaa käydä ulkona kun vajaan 10metrin päästä avautui järvimaisema, laituri ja sen vieressä rannalla iso putput vene odottelemassa kesää. Tuli ihan sellainen olo kuin olisi ollut mökille. Matka sujui muutenkin hyvin, olihan se puuduttavaa istua mutta selkä kesti matkanteon ihan hyvin ja nyt viikon jo töissä taas olen ollut takaisin ja selkä vihoittelee vain vähän, edelleen - Burana on ystävä.

Kävimme tosiaan myös Kajaanin tamminäyttelyissä ja odotukset menivät totisesti yli! Kaikki ekakertalaiset toimivat hienon hienosti, Jimi näytti Tuiskun ensikierroksella koska lk nuorten nartuissa minulla oli kaksi haukkuvaukkua ja sekin toimi hyvin. Tosiaan joulukuun itsenäisyyspäivien mätsäreissä Nami ja Tuisku eivät tainneet ottaa askeltakaan kehässä mutta Kajaanissa toimivat kuin konkarit. Susu jonka näyttelykäyttäytymisestä minulla ei ollut haisuakaan ilahdutti myös hyvällä käytöksellä!
Tuomari oli Tanskalainen Gert Christensen ja yllätti puhumalla hieman Suomea. Kysyi iän, kehotti tekemään kolmion ja kiitti kotomaamme kielellä ja sehän ilahdutti paljon tälläistä ihmistä jolle ei kielipääneroutta ole suotu sitten ja yhtään. Mutta arvosteluihin joiden suomennoksesta kiitän kovasti paikalla ollutta kääntöpalvelua.

Susu - 2vuotias, narttumainen pää ja yleisilme. Hyvin asettuneet korvat, hyvä niska ja ylälinja. Lyhyt lantio, hyvä runko. Hyvät kulmaukset takana. Ei esitä häntää liikkeessä. Edessä liikkeen pitää vakaantua. Hyvä turkki, hieno luonne. EH
Nami - 1v 9kk, kevyt narttu. Feminiininen pää ja ilme. Erinomainen purenta. Tummat pyöreät silmät. Hyvinasettuneet korvat, hyvä kaula, laskeva ristiselkä. Riittävät takakulmaukset. Hyvä luusto. Tarvitsee vakautta etuliikkeisiin, liikkuu sopimattomasti, tarvitsee kehittyä. Hyvä luonne. EH
Tuisku - 1v. 10kk. Hyvä koko, nartullinen pää. Purenta voisi olla parempi. Hyvä kuono. Silmissä liikaa valkoista. Hyvin sijoittuneet korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Hännän istutus hyvä. Hyvä runko. Hyvät etukulmaukset. Hyvä luusto. Liikkuu hyvin. Hyvä turkki. Miellyttävä luonne. EH (eritoten Tuiskun tulos yllätti kaikki)
Sara - 4vuotias sievä narttumainen pää. Tummat pyöreät silmät. Hyvä purenta, hyvä korvien asento. Hyvä niska ja ylälinja. Hyvä runko. Hyvät kulmaukset takana. Liikkuu hyvin. Hyvä turkki. Hieno luonne. ERI AVK4

Sitten suunnitelmiin ja muutoksiin. Eli Säde on edelleen kasvattajan tykö kahden pennun kanssa, yksi on vaihtanut kotia, pidetään se nyt siellä niin kauan että lapsukaiset lähtee. Käydessäni oli hienoa nähdä kuinka hienosti se leikittää lapsiaan ja vaavelit ovat sosiaalistuneet hirmuisesti. Joku saa näistä kahdesta oikein hienon koirakaverin itselleen.
Susu ja Tuisku lähtivät takaisin kasvattajan huomaan, on hyvin outoa kun Tuiskun vilkas persoona ei enään ole täällä mutta suunnitelmat muuttuivat tosiaan kajaanin reissun jälkeen niin että kyllä Tuippeduuta vielä muuallakin näytetään. Nyt olisi oikein kunnon rypäs näyttelyitä huhti- ja toukokuulle.

Meillä on nyt hetken koiralauma siis Sara ja Nami ja viikoksi pariksi näyttelyharjoitustreeniin meille tuli Maxi uros. Kiva suklaa otus joka on aivan toista maata kuin Booris! Mielestäni hienokin mutta sen näkee sitten Lahdessa toukokuussa. Maxi kuitenkin on vain pikainen vieras koska kunhan Säde tulee takaisin haluan pitää kotona vain narttuja. Nyt toivotaan että Pyryn pennuista ainoa narttu kasvaisi tarpeeksi kookkaaksi ja voisimme sen jättää kotiin, sitten menisikin pidempään klaanilla Sara, Säde, Pyry ja pikkuinen, mutta aika näyttää miten hommat etenee.
Sämppiksen touhukkaat pienet

Maxin ensimmäinen seisomisharjoitus joka meni vähän niin ja näin

Nami naminen söpöili pedissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti